Historisk om Folldal IF - pr 2006

Folldal Idrettsforening ble stiftet 1. januar 1916, og foreningen hadde ved siste årsskiftet 402 medlemmer. Tradisjonelt har ski og fotball vært de idrettsgrenene som har engasjert flest utøvere, men klubben har også aktive grupper innen skiskyting, håndball og orientering

.

På 1970-tallet hadde Folldal IF et seniorlag i fotball som hevdet seg svært godt i

3. divisjon. Klubbens første gressbane ble åpnet i 1971, og klubben har i dag 2 gressbaner og en grusbane ved Folldal Samfunnshus.

Når det gjelder vinteridretter, så er det spesielt innen skiskyting at utøvere fra Folldal har hevdet seg godt på nasjonalt plan og to utøvere deltok også i internasjonale konkurranser på 1960- og 1970-tallet.

I 1983 ble første del av Stormoegga Skiarena åpnet. Dette var i utgangspunktet et hoppanlegg, men det er senere bygd ut med lysløype, flere langrennstraseer og skiskytterarena. Den største bakken har en bakkerekord på 85 m.

Kuldegrader tidlig om høsten gjør det mulig å legge kunstsnø i bakkene, og det har gjort anlegget til et populært mål for skihoppere fra store deler av Sør-Norge den første delen av vintersesongen.

Lysløypa på 2,5 km ble asfaltert i 1992, og det er i denne traseen at NM i sommerskiskyting ble arrangert i 2004. Slik anlegget framstår i dag, er det derfor godt tilrettelagt for aktiviteter både sommer og vinter.

Folldal IF har stått som arrangør av B-NM i hopp, Jr. NM i kombinert, Sommer-NM skiskyting 2004, ØM-skiskyting 2006, samt en rekke større og mindre lokale, regionale og nasjonale arrangement innen hopp, langrenn og skiskyting. (KM og Norges-Cup)

Folldal 6. mars 2006

Hans Einar Thompson